צמרת העירייה ומשרד התחבורה בהיערכות כוללת לצמיחתה של העיר

בעקבות תנופת הבנייה והגידול הדמוגרפי המואץ בעיר בית שמש, קיים ראש העיר שמואל גרינברג פגישת עבודה מורחבת עם נציגי תוכנית אב לתחב”צ במשרד התחבורה ועם גורמי המקצוע בעירייה, במטרה לקדם תוכניות תחבורה מקיפות שייתנו מענה לצרכים ההולכים וגדלים של העיר המתפתחת. בפגישה השתתפו נציגי משרד התחבורה וצוותי התכנון, בהם מר תמיר כהן מנכ״ל צוות אב לתחבורה, הגב’ איריס ערד, אסי אברהמי, ערן רביד, ערן לויטה, אייל בראון ואביעד כהן, מטעם עיריית בית שמש השתתפו בפגישה: ראש העיר שמואל גרינברג, מ”מ ראש העיר שמעון גולדברג יו״ר הוועדה המקומית לתו”ב ויו”ר ועדת תנועה, חבר מועצת העיר אברהם נחמן פרנקל ממונה התחבורה, מנכ״ל העירייה אוהד שגב, גזבר העירייה אריה ברדוגו, מהנדס העיר גיא דוננפלד, ומנהלת מחלקת תנועה ותחבורה הגב’ תמר בר שי.

בפגישה הוצגו נתונים עדכניים המלמדים על קצב אכלוס מהיר בשכונות החדשות, לצד הסכמי גג צפויים הכוללות תכנון של אלפי יחידות דיור נוספות, אשר צפויות להביא להכפלת מספר התושבים בתוך שנים ספורות. לנוכח נתונים אלו הובהר כי נדרשת היערכות מוקדמת ויסודית בתחום התשתיות, בדגש על תחבורה עירונית ובין-עירונית. ראש העיר גרינברג עמד בדבריו על חשיבות ההקדמה לתהליכי הפיתוח ואמר: ״אין באפשרותנו להמתין עד שהעומסים יורגשו בפועל. עלינו לפעול כבר כעת, מתוך אחריות לתושבי העיר, ולהכין את בית שמש לעשור הבא מבחינה תחבורתית”. עוד אמר: “אנחנו לקראת הסכמי גג שיובילו את בית שמש כאחת הערים הגדולות בישראל, אם נידרש לנושא התחבורה כבר בשלב התכנון, התושבים ירגישו את זה מיד כשיבואו לגור בשכונות החדשות, מחובתנו לקיים דיונים מקצועיים עם נתוני אמת מתעדכנים ולשפר בכל עת את המענה התחבורתי”. הדיון המקצועי התמקד בגיבוש פתרונות שיבטיחו נגישות תחבורתית משופרת וצמצום זמני הנסיעה. בין הנושאים המרכזיים שנדונו: עדכון תוכנית האב לכבישים, הכוללת התאמת צירים מרכזיים לתחבורה ציבורית, יצירת קווי תחבורה חדשים למגוון יעדים.

כמו כן נדונה הרחבה משמעותית של מערך התחבורה הציבורית בעיר, תוך תגבור קווי האוטובוס והגברת הקישוריות למרכזי תעסוקה ולמוקדי שירות ציבוריים. במסגרת זו נבחנה גם האפשרות לקידום נתיבי תחבורה ציבורית ייעודיים בצירים העמוסים, במטרה לייעל את השירות ולהקל על תושבי העיר. ראש העיר ביקש מנציגי הגורמים הממשלתיים והעירוניים לפעול לצמצום הליכים בירוקרטיים ולהאצת לוחות הזמנים של הפרויקטים המרכזיים, על מנת להבטיח כי התכניות יושלמו בהקדם.

מ”מ ראש העיר שמעון גולדברג יו”ר הוועדה לתכנון ובניה ויו”ר ועדת תנועה: “בית שמש מתרחבת בקצב מהיר, חושב שמשרד התחבורה יכיר את הנתונים, ויתאים תוכניות אופרטיביות שיתנו מענה אמיתי לתושבים, ראש העיר שמואל גרינברג דרש פעמים רבות בוועדת תו”ב להתעקש על תכנון מקדמי של התחבורה לפני אישור תוכניות, היום אנחנו מיישמים את המדיניות הזו הלכה למעשה”.

בסיום הפגישה סוכם על המשך שיתוף פעולה הדוק במנגנון עבודה שוטף בין עיריית בית שמש למשרד התחבורה, אשר יאפשר מעקב רציף אחר התקדמות התוכניות והוצאתן לפועל.

מרחבי האתר
חדשות בית שמש

סמנכ”ל רשות המים הגיע לביקור בעיר

חברי משלחת רשות המים בהובלת הממונה על התאגידים נחשפו מקרוב לתנופת הבנייה המרשימה בעיר ושמעו הסברים על שילוב התאגיד בתכנון העירוני, עוד לפני הנחת היסודות • חבר מועצת העיר, הרב מאיר שכטר: “העבודה הצמודה בין העירייה לתאגיד מאפשרת לעיר להתרחב בצורה מסודרת וחכמה”.

לידיעה המלאה »
חדשות בית שמש

פעילות לילית לאור הנר: בשורה חשובה לתושבי רמה ד’1 – נפתחה יציאה נוספת מהשכונה

לאור הנר ולאורך כל שעות הלילה, התבצעה פעילות מאומצת שבסיומה נרשמה בשורה משמעותית לתושבי רמה ד’1: לאחר לחץ ממוקד ועבודה אינטנסיבית שהוביל מ”מ ראש העיר וממונה מינהל ההנדסה, הרב שמעון

לידיעה המלאה »