הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז ירושלים החליטה לתת תוקף לתוכנית שהוגשה על ידי מינהל ההנדסה בבית שמש, להקמתו של בית חולים בעיר. זאת, בהמשך למאמץ מרוכז של ראש העיר הרב שמואל גרינברג ומ”מ ראש העיר, יו”ר הוועדה המקומית לתכנון ובניה וממונה ההנדסה הרב שמעון גולדברג, שפועלים במרץ מיומם הראשון בתפקיד, לקדם את בנייתו של בית החולים בבית שמש, כחלק מקידום פני העתיד, כשבית שמש תהיה בשנים הקרובות העיר השלישית בגודלה בארץ, אחרי ירושלים ותל אביב.
התוכנית חלה על שטח בהיקף של 180 דונם בדרום העיר, וצפויה לתת מענה לתושבי העיר בית שמש ולמרחב כולו. התוכנית שהוגשה עלי ידי עיריית בית שמש, כוללת כ-770 מיטות אשפוז שייתנו מענה להיקף האוכלוסייה הצפוי בבית שמש, חצי מיליון תושבים בעיר, וכן עשרות אלפי תושבים נוספים בכל מרחב מטה יהודה, סביבות העיר. התוכנית כוללת חמישה מבנים שיכללו מחלקות אשפוז, בית חולים חירום, שירותי רפואה, מרפאות ומכונים רפואיים, מעבדות, מבנים למעבדות ומחקר רפואי והכשרה צוותי רפואה, מלונית, מנחתי מסוקים ועוד.
יו”ר הוועדה המחוזית ירושלים, הגב’ שירה תלמי-באבאי: “מלבד הקמה של בית חולים ציבורי נוסף בישראל, המהווה בשורה משמעותית לתושבי העיר והאזור, הקמת בית החולים תאיץ את הפיתוח הכלכלי של העיר ותאפשר את חיזוק מעמדה וגודלה של בית שמש עד לעמידה ביעד של חצי מיליון תושבים”.
מתכנן מחוז ירושלים במינהל התכנון, אדר’ דן קינן: “התוכנית מהווה חלק משמעותי, מראייה תכנונית ארצית, המבטיחה עוד צעד במימוש המערך הרפואי-ציבורי בישראל ובמחוז. תוכנית זו צפויה לקדם מוקד איכותי של תעסוקה, מסחר מקומי ומחקר רפואי, אשר צפוי לתרום לקידומה של בית שמש כעיר לכל דבר, ולהגדיל את המענים השונים לתושבים”.
ראש עיריית בית שמש, הרב שמואל גרינברג הגיב בסיפוק רב לנוכח הבשורה החשובה: “בית שמש ממשיכה לצמוח ולהתחזק, ואנו נחושים לפעול בכל הכוח כדי להבטיח בסייעתא דשמיא שהתשתיות והשירותים הציבוריים יתאימו לגידול האוכלוסייה. אישור התוכנית הוא שלב משמעותי, ואנו נפעל ללא לאות לקידומה ולמימושה המהיר. בית שמש זקוקה למוסדות רפואה מתקדמים ולתשתיות שיתנו מענה לכלל התושבים, ואנו נעשה כל שנדרש כדי לוודא שהמיזם יוצא לפועל באופן המיטבי, תוך שמירה על צרכי העיר והתאמתו למציאות בשטח”.
מ”מ ראש העיר, יו”ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, הרב שמעון גולדברג חידד: “אישור התוכנית הוא רגע היסטורי עבור בית שמש, ואני מברך על קידומה של יוזמה שתשנה את פני העיר ותספק מענה ראוי לצרכי התושבים. מדובר במהלך אסטרטגי שיביא לשיפור משמעותי בשירותי הרפואה בעיר ויחזק את מעמדה של בית שמש כמרכז אזורי מוביל.
“אני מודה לראש העיר, הרב שמואל גרינברג על התמיכה לכל אורך, לפעול בכל הכוח כדי להבטיח שהתשתיות והשירותים הציבוריים יתאימו לגידול האוכלוסייה. אישור התוכנית הוא שלב משמעותי, ואנו נפעל ללא לאות לקידומה ולמימושה המהיר, בשלב הבא משרד הבריאות יוציא מכרז לגיוס מפעיל לבית החולים. בית שמש זקוקה למוסדות רפואה מתקדמים ולתשתיות שיתנו מענה לכלל התושבים, ואנו נעשה כל שנדרש כדי לוודא שהמיזם יוצא לפועל באופן המיטבי, תוך שמירה על צרכי העיר והתאמתו למציאות בשטח”.
כזכור, בחודש שעבר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, העבירה לאישור הממשלה את תוכנית המתאר הארצית למוסדות הבריאות (תמ”א 20/1).
התוכנית שקודמה על ידי מינהל התכנון ומשרד הבריאות, מציגה את מערך הפריסה של מוסדות הבריאות והאשפוז לשנת היעד 2050, במטרה להבטיח את שמירת השטחים עבור הקמת בתי חולים חדשים, זאת מתוך מטרה לענות על צורכי האוכלוסייה, לרבות שירותי אשפוז גריאטרי.
“אוכלוסיית ישראל צפויה לגדול עד לכ-15 מיליון איש בשנת היעד 2050, וחלקו של הגיל השלישי והרביעי עתיד לגדול משמעותית בשל עליה בתוחלת החיים. תכנון השטחים למוסדות בריאות התבסס על תחזיות הביקוש לשירותי בריאות, הנגזרת מהיקף האוכלוסייה, פריסתה במרחב והתפלגות הגילאים בכל אזור”, נאמר בהודעה של הוועדה המחוזית.
“התוכנית כוללת הקמת 8 בתי חולים חדשים בכרמיאל, הוד השרון, חריש, צומת גלעם, נתניה, מודיעין, באר שבע וקרית גת (הרחבה של בית החולים “איכילוב”). זאת לצד, עיבוי משמעותי של בתי החולים הקיימים”.