ישראל במלחמה: העיריה הקימה מערך מתנדבים עם “השומר החדש” • סקירה

עשרות מתושבי העיר הצטרפו למערך המתנדבים אשר יסייע במגוון תחומים ברחבי העיר, ובעיקר יתמקד בהגנה על חיי הקהילה רה"ע בלוך: "זוהי החובה והאחראיות שלנו להקים מערך מתנדבים שיגביר את תחושת הביטחון ברחבי העיר"

ביוזמת ראש העיר בית שמש, ד”ר עליזה בלוך, ובשיתוף פעולה יחד עם ארגון “השומר החדש”, הוקם במהלך הימים האחרונים מערך מתנדבים יוצא דופן מקרב תושבי העיר אשר יחד מגבירים את תחושת הביטחון ברחבי העיר בימים קשים אלה.

במסגרת שיתוף הפעולה כבר עשרות מתושבי העיר הצטרפו למערך המתנדבים אשר יסייע במגוון תחומים ברחבי העיר, ובעיקר יתמקד בהגנה על חיי הקהילה ברחבי העיר בית שמש לצד הגנה אזרחית.

בעקבות המיזם הודיעו בארגון על גיוס מתנדבים ברחבי העיר אשר ייהנו מהכשרה מיידית וציוד ליצירת פעולות נוכחות וסיורים בשטח לצורך הגברת ההרתעה, גיבוש קשרים הדוקים עם גורמי הביטחון והממסד במרחב לחיזוק מנגנון ההתרעה וסגירת מעגל מהיר באירוע פח”ע.

עוד ייהנו המתנדבים מהכשרות בסיסיות להגנה עצמית בכדי לאפשר תגובה מהירה באירוע פח”ע, לצד הכשרות אבטחה אזרחית מתקדמות למתאימים. מאז ההודעה, הצטרפו כאמור עשרות תושבים אשר יהיו חלק בלתי נפרד ממערך ההתנדבות בעיר בית שמש.

רה”ע בית שמש, ד”ר עליזה בלוך אמרה כי, “בימים קשים אלה, זוהי החובה והאחראיות שלנו להקים מערך מתנדבים שיגביר את תחושת הביטחון ברחבי העיר. אני מודה על שיתוף הפעולה עם ארגון “השומר החדש” ומודה לעשרות המתנדבים שבאחדות מלאה הצטרפו למערך המופלא הזה. רק יחד ננצח”.

מרחבי האתר
מחוץ לבית שמש

הרמטכ”ל בצפון: נערכים גם להתפתחויות בזירות אחרות

הרמטכ״ל באישורי תוכניות ובשיח מפקדים בפיקוד הצפון: “אנחנו ממשיכים לפעול בלבנון על מנת לחזק את ההגנה על יישובי הצפון. לבנון היא מרכז הכובד העיקרי שלנו, אך אנחנו נערכים גם להתפתחויות בזירות אחרות.

לידיעה המלאה »
מחוץ לבית שמש

אושר סופית: הצעת החוק להפרדת מח”ש מהפרקליטות

עוד מכה לחונטה המשפטית. הכנסת אישרה סופית להפוך את המחלקה לחקירות שוטרים להיות גוף עצמאי במשרד המשפטים ולהפרידו ממערך הייעוץ המשפטי לממשלה ולפרקליטות. יוזם ההצעה, ח”כ משה סעדה: “זהו יום בשורה לעם ישראל כולו, החוק הזה יחזיר את אמון הציבור במערכת המשפט”.

לידיעה המלאה »
דילוג לתוכן