צפו: בניסיון לעצור את מרתון הנשים הקנאים הציתו שריפות

בניסיון לעצור את מרתון הנשים שהתקיים בעיר, הציתו הקנאים מספר שריפות ברמה ב'. כשצוותי הכיבוי הגיעו לכבות, הם הותקפו במטר אבנים ונסוגו לאחור.

מספר מוקדי שריפות קוצים ברמת בית שמש, בעקבות מחאה של הקנאים נגד מרתון נשים שהתקיים הערב (חמישי) באזור. השריפות החלו סמוך לשעה 19:30 כאשר התקבל דיווח במוקד 102 של כב״ה ירושלים על ריבוי מוקדי שריפות ברמה ב, בעיר בית שמש.

צוות מתחנת רמת בית שמש הוזנק לאירוע. בהגיעם למקום מצאו ריבוי מוקדי שריפה של קוצים בשכונת רמה ב’, והתחילו בפעולות כיבוי של נקודות מסכנות.

צוותי הכיבוי נתקלו בהתנגדות של מפגינים במקום והפרעה שמסכנת את הצוותים, כמו כן קיבלו הוראה מהמשטרה לסגת ולא לסכן את עצמם. הצוותים התרחקו ונותרו בהשגחה מרחוק על מוקד השריפה העיקרי שנמצא צמוד לרחוב רבי יהושוע.

גם לאחר סיום האירוע המשיכו ההתפרעויות וההפגנות, ובניסיון כניסה של צוותי כיבוי לכבות את מוקדי השריפות, הם ספגו מטר של אבנים, ובהוראה של מפקד המשמרת הוחלט על נסיגה.

 

מרחבי האתר
מחוץ לבית שמש

מרן הגר”ד לנדו: חוששים מהמשך המעצרים של בני הישיבות

מרן הגר”ד לנדו במעמד קבלת הפנים לשני הבחורים שנעצרו:”חוששים מההשפעות הקשות העלולות להיגרם אם יתמשכו המעצרים של בני ישיבות, ולכן אנחנו משתדלים מאד על ידי הנציגים ובעוד דרכים שחלילה לא יפריעו לבני ישיבות מתלמודם, ללא יוצא מן הכלל”.

לידיעה המלאה »